#Főoldal# Munkafolyamatok

Munkafolyamatok

Árajánlat, első tárgyalás

Mielőtt árajánlatot adnánk, mindenképpen szükséges egy személyes találkozás. Az Ön igényeinek pontos ismerete nélkül képtelenség testre szabott ajánlatot adni.

Az árajánlatot írásban adjuk, tételesen és részletesen. Így Ön eldönheti, hogy melyik funkció és csomag felel meg az Ön igényeinek. 

Szerződéskötés

A tényleges munka a szerződéskötés után indulhat meg. A szerződés mellékletét képezi a megrendelőlap, amely a pontos műszaki részleteket tartalmazza.

Előkészítés

A munka első lépéseként tárhelyet adunk a honlapnak a szerverünkön. Elindítjuk a domén (internetcím) regisztrációját.

Programozás

A programozás folyamán elkészítjük és telepítjük a megrendelőlapon szereplő program modulokat, beállítjuk a megfelelő működésüket, és le is teszteljük.

Az arculattervezés és a programozás párhuzamosan folyik, így ezzel sok időt nyerhetünk meg.

Az arculattervezés: közös gondolkodás

Az arculattervezés hosszabb folyamat. Ebben a folyamatban a szakember és az ügyfél egyaránt részt vesznek, együtt alkotnak. A szakember feladata, hogy biztosítsa a szakmaiságot, a minőséget. A megrendelő feladata, hogy megfogalmazza igényeit, elvárásait, a látottakkal kapcsolatos érzéseit.

4 lépcsős arculattervezés

Az arculattervezés minimum 4 lépcsőben történik. 3 prezentációra van szükség ahhoz, hogy kialakuljon a végleges webarculat. Ez időigényes, de jó eredmény csak így érhető el.

1. találkozás: igények egyeztetése

Az igények egyeztetésére érdemes időt szánni, mert sok félreértés elkerülhető, és ez felgyorsítja a munkát. Ez történhet akár a szerződés aláírásakor is. Ön, mint ügyfél, megfogalmazza elvárásait. Ha esetleg van az Ön számára tetszetős honlap, akkor ezt is megmutathatja. Arculattervező szakembereinkkel megbeszélheti, hogy mi és miért tetszik Önnek a látottakból. Szakembereink is mutatnak Önnek példákat, és kíváncsiak a véleményére. Már itt eldőlhet, hogy inkább fotós, vagy inkább grafikus arculat felel-e meg a céloknak. Sötét, vagy világos színek domináljanak-e.


2. találkozás: hangulatok

Az 2. találkozóra munkatársunk díjcsomagtól függően 4-8 hangulattervet készít. Ezek még kiforratlanok, de arra mindenképpen jó, hogy megtudjuk az Ön benyomásait, érzéseit. Az ebből választott tervek alapján dolgoznak tovább munkatársaink.

3. találkozás: kompozíciók

A 3. találkozásra már 8-12 arculatterv készül az előzőekben kiválasztott hangulati tervből. Ezeken már látszik a kompozíció, az elemek elrendezése, a felületek textúrája, a menü elhelyezkedése, stb. A prezentáció folyamán nemcsak szubjektív szempontból, hanem grafikus és marketing szakmai oldalról is értékeljük a látottakat. E tervek közül választott arculat lapján dolgoznak tovább munkatársaink.Arra is lehetőség van, hogy a különböző - Önnek tetsző - elemeket szakmailag megfelelően ötvözzük.

4. találkozás: részletek

A 4. találkozásra 12-16 terv is készülhet. Ezek már csak részletekben térnek el egymástól. Különbség lehet a menügombokban, a címsorokban, s megannyi apró részletben. Ön elmondja, hogy melyik tervből mi tetszik Önnek. Az így egyeztetett arculat kerül kivitelezésre.

Az arculat kivitelezése

A fenti folyamat után a megállapodás szerinti arculattervből működő honlap készül. Itt már Önnek nincs dolga. Nekünk annál több:
  • Az addig csak fotó-szerűen létező arculattervet darabjaira kell bontani. 
  • A darabokat külön fájlokba kell menteni megfelelő névvel.
  • A fájlokat fel kell tölteni a szerverre.
  • A honlapot működtető porgramot össze kell szerelni ezekkel a fájlokkal.
  • A különböző képi és szövegstílusokat be kell állítani.
Mindez kb. 2-3 munkanapot vehet igénybe attól függően, hogy Önnek milyen egyedi igényei vannak az arculattal kapcsolatban. Ha az arculat és a programkód összeépítése kész, akkor más csak a tartalom feltöltése következik.

A kezdő tartalom feltöltése

A tartalom feltöltéséhez általában ugyanazt a felületet használjuk, amelyet az átadás-átvétel után az Ön rendelkezésére is bocsátunk. Ha már a program működik a tárhelyen, akkor a tartalom feltöltése lehetséges akár végleges arculat elkészülte előtt is.

Ilyenkor...
  • Képeket töltünk fel a galériába.
  • Aloldalakat hozunk létre és betördeljük az Öntől kapott szövegeket.
  • Menüpontokat hozunk létre.

Átadás-átvétel, bemutatás, betanítás

Ha a munkával kész vagyunk, egy átadás-átvétel keretében közösen végignézzük és ellenőrizzük a honlapot a megrendelőlap szempontjai alapján.

Eközben bemutatjuk és betanítjuk a programmodulok használatát, hogy Ön akár azonnal nekiállhasson a tartalom módosításának, újabb oldalak létrehozásának, új képek feltöltésének, stb. 

Miért kell mindezt személyesen intézni?

A személyes jelenlét főleg az arculattervezésnél fontos. A terveket ugyan át lehetne küldeni interneten is, de sajnos nincs két egyforma monitor, amely a színeket ugyanúgy mutatná. A színek torzításából sok félreértés és rossz döntés születne.

Irodánkban a prezentáció szabványos színekre kalibrált monitorral történik. A színkalibrálást havonta műszerrel végezzük el. Ha Ön személyesen velünk együtt ezeken a monitorokon nézi a terveket, biztosak lehetünk abban, hogy a szándékunk szerint megfelelő színeket és fényerőt látja.

#Arculat választás#

izmus | turbó | arborétum

{Telefon}

(+36 34) 480 880

{Search}

{OK}

E-névjegyünk

WORLD RECODE
Az oldal 38 ms alatt készült el.